11.03.2024

Väl vald sekatör till olika beskärningsjobb

För detta meddelande finns det: 9 Foton

Kort text (411 Tecken)Oformatterad text download

GARDENA har ett brett utbud av sekatrörer och med vetskapen om att rätt redskap när man beskär ger en avgörande skillnad, har sekatörerna olika typer av skär. Fördelarna med att välja rätt sekatör till olika jobb är flera – växterna blir välmående och riskerar inte att skadas och när det kommer till arbetsinsatsen slipper man onödigt arbete som dessutom riskerar att slita på både händer, fingrar och verktyg.

Lång text (2814 Tecken)Oformatterad text download

Sidoskärssekatör – för blommor och färska grenar
En sidoskärssekatör har två blad som passerar varandra när eggen på bladet klipper. Båda bladen tränger in i grenen samtidigt och ger rena och exakta skär utan att ge tryckmärken på grenarna. Med en sidoskärssekatör kan grenar och kvistar klippas nära stammen och det minskar även savavflödet. Sidoskärssekatören är lämplig för finare beskärningsarbeten eftersom den ofta ger mer precision och kontroll.
GARDENA Comfort sekatör med sidoskär S-XL, pris ca 400 kr.

Mothållssekatör – för döda, torra och grövre kvistar och grenar
En mothållssekatör har ett smalt och vasst överskär som klipper mot ett platt mothåll, och där motståndet hjälper till att kapa grenen eller kvisten. Undvik däremot att använda en mothållssekatör på levande grenar eftersom den kan skada växtvävnaden.
GARDENA Classic mothållssekatör S, pris ca 200 kr.

Sekatörer som ger dig mer kraft
GARDENAs prisbelönta flerstegssekatör har en patenterad flerstegsfunktion som du enkelt kopplar på när du tar dig an sega och kraftiga grenar för att få mer kraft utan ansträngning. När sedan tunnare grenar ska klippas av, kopplar du lätt ur funktionen.
Den batteridrivna sekatören AssistCut har en integrerad sensor som känner av motstånd och ger extra kraft när tjockare grenar ska kapas.
GARDENA Comfort flegstegssekatör SmartCut, pris ca 700 kr.
GARDENA AssistCut, pris ca 1 250 kr.

Sköt om och underhåll så håller sekatören länge
• Rengör sekatören efter varje gång den använts så att det inte bildas rost. Dessutom minskas risken att sjukdomar sprids mellan det som beskärs. En matsked T-röd som späds ut med vatten och lite såpa är toppen att rengöra med.
• Håll sekatörens blad vassa genom att slipa dem då och då eller byt ut bladen om det är en sekatör där bladen är utbytbara. En vass sekatör är A och O vid beskärning, annars riskeras att grenar och stjälkar slits sönder. En gren som har slitits sönder av ett verktyg har svårt att läka, vilket i sin tur ökar risken för röta i växten.


Gör jobbet enkelt – använd rätt teknik
• Ergonomin är viktig när du beskär. Använd hela längden av skärbladen för att få bättre hävstångseffekt. Det finns flera sekatörer som ger extra kraft, exempelvis batteridrivna AssistCut som är väldigt bra att arbeta med när tjockare grenar ska kapas.
• Gör rena, vinklade snitt så att växterna inte skadas.
• Klipp strax ovanför en knopp för att gynna tillväxt av nya skott.

Skydda alltid händerna
• För att skydda händer och fingrar när du beskär, använd alltid handskar oavsett om jobbet är litet eller stort. Särskilt viktigt är det om du beskär taggiga buskar och växter. Till denna typ av beskärningsjobb finns specifikt anpassade handskar med extra skydd i stickbeständigt material.

Om GARDENA

I över 50 år har GARDENA erbjudit allt som passionerade trädgårdsmästare behöver. Det breda produktsortimentet erbjuder innovativa lösningar och system för bevattning, gräsmattevård, busk- och trädvård samt jordbearbetning. I dag är GARDENA en ledande europeisk leverantör av högkvalitativa trädgårdsredskap och distribueras i mer än 100 länder världen över. GARDENA är ett varumärke som ingår i Husqvarna Group. För mer information besök gardena.com.

Allt innehåll i detta meddelande som .zip: download Ladda ner omedelbart folder_open Lägg i ljuslåda

photo_camera Foton (9)

Väl vald sekatör till olika beskärningsjobb
3 500 x 2 333 photo_camera
Sidoskärsekatör
3 500 x 1 443 photo_camera
Mothållssekatör
3 345 x 1 647 photo_camera
Flerstegssekatör
3 341 x 1 700 photo_camera
Batteridriven sekatör
1 133 x 3 500 photo_camera
AssistCut batteridriven sekatör
3 500 x 2 247 photo_camera
Alu Comfort sekatör
3 500 x 2 333 photo_camera
Rosenhandske
2 489 x 2 980 photo_camera
Trädgårdshandske
1 907 x 2 152 photo_camera

Kontakt

1_Gardena_SE

Olivia Gustafsson
Gardena Sverige
Marketing Manager
olivia.gustafsson@husqvarnagroup.com


2_PerPR_SE

Caroline Brander
PerPR
info@perpr.se