04.04.2024

Pollinera mera och skapa en mer hållbar trädgård

GARDENA ClickUp! Insektshotell

Många insekter hotas av brist på boplatser och mat. ClickUp! Insektshotell gör extra nytta i en rabatt med bivänliga perenner.

För detta meddelande finns det: 2 Foton

Kort text (391 Tecken)Oformatterad text download

Bjud in den biologiska mångfalden och gör en räddnings-insats för pollinerande insekter. Med några enkla klimat-vänliga förändringar i den egna trädgården kan vi alla bidra till en grönare värld. GARDENA tipsar om att med hjälp av robotgräsklipparen skapa olika zoner för blommande ängsmattor, att sätta upp insektshotell och hur trädgårdsavfallet kan tas till vara och bli en viktig resurs.

Lång text (2652 Tecken)Oformatterad text download

Bin, humlor, blomflugor, skalbaggar och fjärilar behövs, annars kommer vi inte att ha något att äta i framtiden eftersom merparten av våra grödor måste pollineras för att ge skörd. Idag hotas många viktiga insekter av brist på lämpliga livsmiljöer och mat, därför vill GARDENA inspirera till hur man kan skapa en egen grön oas där både människor och djurliv trivs.

Insektsvänlig gräsmatta med robotgräsklippare
Vi är många som älskar våra robotgräsklippare som håller gräsmattan grön och välklippt utan buller och bensin, men en hårdklippt gräsmatta bjuder varken på mat eller boplats åt bin eller fjärilar. Att låta en liten del av gräsmattan växa vilt kan göra stor skillnad. Flera av GARDENAs robotgräsklippare är utrustade med funktionen Area Protect som gör det möjligt att via en app ställa in zoner i trädgården där man inte vill att roboten ska klippa.

Ta vara på trädgårdsavfallet med smarta produkter
Det är också viktigt att ta vara på gräsklippet liksom allt annat trädgårdsavfall. Klipp ner grenar och kvistar och varva i komposten eller lägg gräsklipp och växtdelar som ett täcke i odlingarna och under träd och buskar. Det innehåller massor av näring och gynnar mikrolivet i jorden, inte minst trivs maskarna som tackar genom skapa en fantastisk mull. Med GARDENAs mekaniska löv- och gräsuppsamlare går det snabbt och smidigt att samla ihop löv och gräsklipp. En annan praktisk hjälpreda för att samla trädgårdsavfall är den hopfällbara trädgårdssäcken som är tillverkad av 70 % återvunnen plast.

Ordna boplatser på rätt ställen
Ett sätt att skapa en levande trädgård som bidrar till den biologiska mångfalden är att ordna boplatser för insekterna, exempelvis genom att sätta upp GARDENAs ClickUp! Insektshotell som klickas fast på ett av GARDENAs träskaft. Denna kan med fördel stickas ner i en rabatt med bivänliga perenner som lavendel, rosor, stjärnflocka, buddleja, kantnepeta, fingerborgsblomma och bolltistel. Eller varför inte nära fruktträden och bärbuskarna, pollinatörerna gynnar nämligen också den egna skörden. Krusbären blir större, tomaterna fler och ärtskidorna mer välfyllda när blommorna pollineras många gånger.

Välj rätt växter
Att välja rätt växter är också viktigt för en mer hållbar trädgård. Genom att ta reda på vilken klimatzon man bor i och vad det är för jord blir det enkelt att välja växter som man vet kommer att funka i den egna trädgården. Rätt växt på rätt plats kräver nämligen mindre, både i form av vatten och gödning. Ett hållbart tips är också att sätta perenner i sommarkrukorna, för de kan planteras ut i rabatterna till hösten!
Om GARDENA

I över 50 år har GARDENA erbjudit allt som passionerade trädgårdsmästare behöver. Det breda produktsortimentet erbjuder innovativa lösningar och system för bevattning, gräsmattevård, busk- och trädvård samt jordbearbetning. I dag är GARDENA en ledande europeisk leverantör av högkvalitativa trädgårdsredskap och distribueras i mer än 100 länder världen över. GARDENA är ett varumärke som ingår i Husqvarna Group. För mer information besök gardena.com.

Allt innehåll i detta meddelande som .zip: download Ladda ner omedelbart folder_open Lägg i ljuslåda

photo_camera Foton (2)

GARDENA ClickUp! Insektshotell
3 500 x 2 277 photo_camera
GARDENA Trädgårdssäck M-L
1 968 x 3 500 photo_camera

Kontakt

1_Gardena_SE

Olivia Gustafsson
Gardena Sverige
Marketing Manager
olivia.gustafsson@husqvarnagroup.com


2_PerPR_SE

Caroline Brander
PerPR
info@perpr.se